Menu
A+ A A-

Που Μπου 仆步 (Pū bù) "Επίπεδη στάση"

shaolin-pubu---shi-miao-xing仆步,是武术五大基本步型(弓步、马步、虚步、仆步、歇步)之一。两腿左右分开,两脚距离约脚长的四至五倍,一腿屈膝全蹲,膝部与脚尖外展;另一腿伸直平仆,接近地面。两脚全脚着地。左腿伸直为左仆步,右腿伸直为右仆步。

Η στάση Που Μπου 仆步 (Pū bù) "Επίπεδη στάση", είναι μία από τις σημαντικότερες στάσεις των πολεμικών τεχνών Σαολίν. Είναι επίσης γνωστή ως "Χαμηλή στάση φτερού", "Στάση πτώσης" καθώς και "Δαμάζοντας τη στάση της τίγρης".

Οι στάσεις αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο κτίζονται τα πρότυπα-μορφές των πολεμικών τεχνών και η στάση Που Μπου θεωρείται η "αιφνίδια" όλων των στάσεων. Κατά την εφαρμογή της, χρησιμοποιείται ευρέως με σκοπό την επίθεση αλλά και την άμυνα. Μια βασική εφαρμογή αυτής της στάσης γίνεται ενάντια σε ψηλό λάκτισμα του αντιπάλου, αλλά επίσης χρησιμοποιείτε και για πτώσεις.

Χρήσιμες παρατηρήσεις για την σωστή εξάσκηση της στάσης Που Μπου:

Ο κορμός πρέπει να είναι ευθύς και να κοιτά στην ευθεία του μπροστινού ποδιού. Το ένα πόδι πρέπει να είναι λυγισμένο πάνω στον μηρό παράλληλο με το έδαφος και το άλλο πόδι να επεκτείνετε τεντωμένο στο πλάι. Τα πέλματα και των δύο ποδιών πρέπει να είναι παράλληλα και να δείχνουν προς τα εμπρός σε σχέση με τον κορμό.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".