Menu
A+ A A-

Οι γάντζοι Σαολίν 少林钩 (Shàolín gōu)

gou少林钩是一种带钩的兵器,由戈演变而来。春秋战国时期戈、钩、戟并用,钩的形状似戟,只是戟顶端为锋而钩顶端为钩形。钩有长钩、短钩、飞钩。作为武术器械多是短钩。短钩又分为鹿角钩、虎头钩、护手钩挠钩等其中以护手双钩流传较广。护手钩的前面有钩,中段两边有刃,手柄外侧有月牙,柄端有钻。钩属于多刃器械较难练习。演练时,要宇有起、伏、吞、吐的身法来配合

Το Σαολίν Γκόου 少林钩 (Shàolín gōu) "Ο γάντζος Σαολίν", αναπτύχθηκε από το τσεκούρι-μαχαίρι. Στην περίοδο της Άνοιξης και του Φθινοπώρου (722 - 481 π.Χ), το μαχαίρι-τσεκούρι, ο γάντζος και ο λογχοπέλεκυς χρησιμοποιούταν το ίδιο. Η μορφή του γάντζου μοιάζει με λογχοπέλεκυς, αλλά είναι διαφορετικό στην κορυφή, έχοντας την άκρη του να μοιάζει σαν γάντζος.

Υπάρχουν τριών ειδών γάντζοι συμπεριλαμβάνοντας του μακρύ, του κοντού και του ιπτάμενου γάντζου. Σαν όπλο, οι κοντοί γάντζοι χρησιμοποιούνται από πολλούς και χωρίζονται στους: Λιού Τζιάο Γκόου 鹿角钩 (Lù jiǎo gōu) "Κέρατο ελαφιού", Χου Τόου Γκόου 虎头钩 (Hǔ tóu gōu) "Κεφάλι τίγρη", Χου Σόου Γκόου 护手钩 (Hù shǒu gōu) "Φύλακας χεριού" και Νάο Γκόου 挠钩 (Náo gōu) "Μακρύ χειρισμού".

Ο φύλακας χεριού γάντζος είναι ευρέως διαδεδομένος με ένα γάντζο στην κορυφή, δύο άκρες και στις δύο πλευρές, ένα μισοφέγγαρο στην εξωτερική πλευρά της λαβής και ένα τρυπάνι στην κορυφή της λαβής. Είναι αρκετά δύσκολο να ελέγξεις αυτό το όπλο καθώς ανήκει στην κατηγορία των όπλων με πολλές άκρες.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".