Menu
A+ A A-

Ο πατριάρχης Χουνγκ Ζεν 弘忍 (Hóng rěn 600 - 674)

liuzu11五祖弘忍。唐代僧人,俗姓周,蕲州黄梅人。七岁随道信禅师出家。后定居于黄梅双峰山东山,据传着有《最上乘论》。门人甚众,号“东山法门”。弘忍禅师去世后,唐代宗赐谥“大满禅师”。

Ο πέμπτος πατριάρχης Χουνγκ Ζεν 弘忍 (Hong Ren 600 - 674 μ.Χ.), έζησε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Τανγκ 唐朝 (Táng cháo 618 - 907 μ.Χ.). Το επώνυμο της οικογένειάς του ήταν Τσόου (Chou). Όταν ήταν επτά χρονών, πήγε να μελετήσει κάτω από την καθοδήγηση του τέταρτου πατριάρχη Ντάο Σιν 道信 (Dào xìn 580 - 651 μ.Χ.). Ο μεγάλος δάσκαλος Χουνγκ Ζεν καθάριζε τις λυχνίες και το θυμιατήρι μπροστά από τις εικόνες του Βούδα, σκούπιζε το πάτωμα, κουβαλούσε νερό, έσπαγε καυσόξυλα και εργαζόταν στην κουζίνα. Στην ηλικία των δεκατριών έλαβε δέκα διδάγματα-εντολές για αρχάριους μοναχούς και μελέτησε κάτω από την καθοδήγηση του τέταρτου πατριάρχη για παραπάνω από εξήντα έτη.

Ο πέμπτος πατριάρχης ήταν αρκετά ψηλός και είχε εξαιρετική εμφάνιση. Όταν οι άλλοι του φέρονταν άσχημα, εκείνος παρέμενε σιωπηλός και ακλόνητος. Δεν διαχώριζε ποτέ το "σωστό" από το "λάθος" και όταν οι υπόλοιποι τον πείραζαν, δεν αντιδρούσε ποτέ. Οι ήρεμοι, ήσυχοι τρόποι του υπέδειχναν ότι κατανοούσε μια κατάσταση ειρήνης.

Ακόμα και μετά από μια ολόκληρη μέρα σκληρής εργασίας, ο δάσκαλος δεν ξεκουραζόταν. Αντί του ύπνου, καθόταν σε διαλογισμό, ενώνοντας σώμα και πνεύμα. Κατά τη διάρκεια των εβδομήντα τεσσάρων ετών ζωής του, ο πέμπτος πατριάρχης Χουνγκ Ζεν είχε δεχτεί πολλούς μαθητές και διαβίβασε τη διαδοχή στο μεγάλο δάσκαλο Χούι Νενγκ 慧能 (Huì néng 638 - 713 μ.Χ.). Κάθισε ακίνητος σε περισυλλογή και η ενέργειά του διασκορπίστηκε καθώς μπήκε σε Νιρβάνα.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".