Menu
A+ A A-

Ο πατριάρχης Ντάο Σιν 道信 (Dào xìn 580 - 651)

liuzu10四祖道信。隋、唐时僧人。俗姓司马,河内人。少林出家,承僧璨为师。隋大业年间,入吉州传法,后到蕲州黄梅双峰山传法。传说唐贞观十七年朝廷派使者亲迎入宫,以老辞。传法三十余年,付法于弘忍。唐代宗赐“大医禅师”。

Το όνομα της οικογένειας του τέταρτου πατριάρχη ήταν Ντουνγκ Σαν (Dong Shan). Όταν ο πατριάρχης έγινε Χο Σανγκ 和尚 (Hé shàng) "Πλήρως χειροτονημένος βουδιστής μοναχός", έλαβε το όνομα Ντάο Σιν 道信 (Dao Xin 580 - 651 μ.Χ.). Έζησε εβδομήντα δύο έτη, εξήντα από τα οποία ξόδεψε χωρίς να έχει ξαπλώσει ούτε μια φορά για να κοιμηθεί. Το μέγεθος των επιτευγμάτων του τέταρτου πατριάρχη ήταν ασύλληπτο.

Αν και πολύ νέος, ο δάσκαλος Ντάο Σιν έφυγε από το σπίτι του και διδάχτηκε από τον δάσκαλο Σενγκ Τσαν 僧璨 (Seng Can 520 - 612 μ.Χ.) και για εξήντα χρόνια βυθίστηκε στη συγκέντρωση Τσαν, χωρίς να ξαπλώσει ούτε για να ξεκουραστεί. Αν και σπάνια άνοιγε τα μάτια του, δεν κοιμόταν. Μια ημέρα ο τέταρτος πατριάρχης είπε σε ένα μαθητευόμενό του: "Θα πρέπει να μου χτίσετε μία παγόδα. Πρόκειται να φύγω".

Το έτος 651 μ.Χ. της δυναστείας Τανγκ 唐朝 (Táng cháo 618 - 907 μ.Χ.), ο πατριάρχης Ντάο Σιν, που δεν είχε αρρωστήσει ποτέ, κάθισε κάτω και εισχώρησε σε Νιρβάνα. Οι μαθητές του κλείδωσαν προσεκτικά το σώμα του μέσα σε μια πέτρινη παγόδα. Ένα έτος αργότερα οι σιδερένιες κλειδαριές της παγόδας έσπασαν και εκείνο άνοιξε μόνο του. Κοιτάζοντας μέσα, όλοι είδαν το σώμα του τέταρτου πατριάρχη ακόμα καθισμένο σε πλήρη στάση λωτού, ακριβώς όπως είχε σταθεί όσο ήταν ζωντανός. Το σώμα του δασκάλου δεν είχε αποσυντεθεί, αλλά η σάρκα του είχε ξηραθεί. Ο πέμπτος πατριάρχης Χουνγκ Ζεν 弘忍 (Hóng rěn 600 - 674 μ.Χ.), τύλιξε το σώμα με βερνικωμένο ύφασμα και το επιχρύσωσε. Αυτό το "αληθινό σώμα" υπάρχει ακόμα και σήμερα.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".