Σι Χανγκ Λιν 释恒林 (Shì héng lín 1865 - 1923)
恒林(1865年-1923年)是清末民初著名少林武僧和禅师。法名恒林,号云松,登封江左宋寨人(今属伊川)。光绪初年出家少林寺,潜心研习少林武功,得少林功夫精髓,后长期任少林武僧教头,传授少林武功。民国元年(1912年),充任登封县僧会司僧会(会长),后任少林寺当家和尚。他不仅精于武功,也精于禅学,每登坛说法,无不叹服。民国初年,世局不稳,战事不断,土匪蜂起豫西,精于武功的恒林被推为少林寺保卫团团总。上任后组织僧兵,并购置枪械,进行训练。民国九年(1920年),恒林率领精通武功并配有枪械的少林保卫团在梯子沟、白玉沟、熬子坪等地与土匪进行大小数十战,无不胜。是年匪首牛保成、牛邦、孙天章、段洪涛众匪合攻巩县鲁庄,巩县九区民团与之战,匪退逃时偃师十四、十五民团加入追击,当土匪退至熬子坪时,恒林率少林寺保卫团截击,大获全胜,少林地区匪患得到遏制。河南省长张凤台为此给恒林颁以奖章、奖状,并献“威灵普被”匾额于少林寺;河洛尹阎伦如赠恒林以“少林活佛”匾旌其功。民国十二年(1923年)秋,恒林圆寂,四方百姓无不叹息。
O αναπληρωτής ηγούμενος Σι Χανγκ Λιν 释恒林 (Shi Heng Lin 1865 - 1923), έζησε κατά το τέλος της δυναστείας Τσινγκ 清朝 (Qīng cháo 1644 - 1911) και στην αρχή της "Δημοκρατίας Κίνας" 中华民国 (Zhōnghuá mínguó 1911 - 1949). Υπήρξε διάσημος μάχιμος μοναχός αλλά και ένας σημαντικός δάσκαλος Τσαν. Μελέτησε την ουσία των πολεμικών τεχνών Σαολίν και δίδαξε επιλεκτικά πολύ λίγους μαθητές.
Στην αρχή της περιόδου της "Δημοκρατίας Κίνας 1911 - 1949", η παγκόσμια κατάσταση δεν ήταν σταθερή, ο πόλεμος ήταν ακατάπαυστος και σμήνος ληστών λυμαίνονταν τις επαρχίες. Εκείνη την εποχή πολέμαρχοι ήθελαν να σφετεριστούν τις εκτάσεις του μοναστηριού και ληστές έκαναν συχνά επιδρομές στο μοναστήρι. Η μονή Σαολίν για να να βοηθήσει τον κόσμο και να προλάβει την καταστροφή εκπαίδευσε στρατιώτες-μοναχούς δημιουργώντας έναν προστατευτικό στρατό.
Από το έτος 1920, το στρατιωτικό σώμα του μοναστηριού Σαολίν επανασυστάθηκε ύστερα από εκατοντάδες έτη, υπό την ηγεσία του αναπληρωτή ηγούμενου Χανγκ Λιν. Τελικά ο Χανγκ Λιν πήρε μέρος σε πάνω από δέκα νικητήριες μάχες καθαρίζοντας πολλές περιοχές από ομάδες πολυάριθμων ληστών και αναγνωρίστηκε από το λαό ως "Ήρωας Σαολίν".
Για αυτές τις μάχες, ο κυβερνήτης της επαρχίας Χο Ναν, Τσανγκ Φανγκ Τάι 张凤台 (Zhāng fèng tái) παρασημοφόρησε το δάσκαλο Χανγκ Λιν, του έδωσε ένα πιστοποιητικό καθώς και μια οριζόντια ταμπέλα για το μοναστήρι Σαολίν. Επίσης η περιοχή του ποταμού Λούο Γιν Γιάν Λουίν 洛尹阎伦 (Luò yǐn yán lún), έδωσε ως δώρο στο μοναστήρι Σαολίν μια ταμπέλα που έγραφε: "O ζωντανός Βούδας του Σαολίν" 少林活佛 (shàolín huófó).
Το έτος 1923 ο δάσκαλος Χανγκ Λιν έχασε τη μάχη με τη ζωή από υπερβολική κόπωση, προκαλώντας τον στεναγμό όλων των ανθρώπων.
Πηγή: www.shaolin.org.cn