Menu
A+ A A-

Σι Γιάν Φο 释延佛 (Shi Yan Fo), ο ηγούμενος της μονής Φα Ουάνγκ

shi_yan_fo_-__-___-_释延佛俗名尚连福,1947年生,登封马庄人。其正值而立之年时,因公致残,下肢瘫痪,从此受尽世态炎凉,人间屈辱,几欲自绝尘缘。其母侯氏乃一伟大女性,以慈母之爱,淳淳教诲,终使连福顿悟人生真谛,放弃死亡之念,立誓皈依佛门,修行参禅。在其母的陪伴和悉心照料下,连福身背菩萨像,遁入嵩山之中,远却红尘,先后在峻极宫、老母洞、安阳宫、大仙沟、清凉寺、渚微宫、莲花寺苦修,历经风雨坎河,七灾八难,终成菩提正果,于1983年被少林寺永山和尚收为关门弟子,赐法名释延佛。1987年,释延佛奉少林寺行政大和尚之命率弟子六人来到已经荒废多年的寺院——嵩山大法王寺。

Ο σεβάσμιος ηγούμενος Σι Γιάν Φο 释延佛 (Shi Yan Fo), γεννήθηκε το έτος 1947 στην πόλη Ντενγκ Φενγκ 登封 (Dēng fēng) της επαρχίας Χο Ναν (Hé nán). Το κοσμικό του όνομα ήταν Σανγκ Λιάν Φου 尚连福 (Shàng lián fú). Σε ηλικία 30 ετών καθώς εργαζόταν τον χτύπησε ρεύμα με αποτέλεσμα την παράλυση στα κάτω άκρα. Μετά από αυτό το γεγονός ορκίστηκε να γίνει βουδιστής μοναχός και οδηγήθηκε σε μια ευσεβή ζωή απομόνωσης και διαλογισμού. Το έτος 1983 έγινε δεκτός στο ναό Σαολίν ως μαθητής του μοναχού Σι Γιόνγκ Σαν 释永山 (Shì yǒng shān) λαμβάνοντας το βουδιστικό όνομα Σι Γιάν Φο 释延佛 (Shì yán fú). Το έτος 1989, έλαβε την πλήρη μοναστική χειροτονία στο διάσημο ναό Μπάι Μα 白马寺 (Báimǎ sì) στην πόλη Λουογιάνγκ 洛阳市 (Luòyáng shì).

Στις 13 Δεκέμβρη του 1986, ο δάσκαλος Σι Σινγκ Τζενγκ 释行正 (Shì xíng zhèng 1914 - 1987), ένας από τους επιζώντες μοναχούς από την καταστροφή της μονής Σαολίν το 1928, ορίστηκε επίσημα ως ο 29ος ηγούμενος του μοναστηριού Σαολίν. Στην περίοδο της ζωής του στη μονή είχε ως σπουδαστές του, τους μοναχούς Σι Γιούνγκ Σαν 释永山 (Shì yǒng shān), Σι Γιουνγκ Σιν 释永信 (Shì yǒng xìn) και άλλους.

Στις 30 Ιουλίου του 1987 ο ηγούμενος Σι Σινγκ Τζενγκ έστειλε τον Σι Γιάν Φο μαζί με ακόμη άλλους πέντε μοναχούς του μοναστηριού Σαολίν, στην υπέρλαμπρη μονή Τα Φα Ουάνγκ 大法王寺 (Dà fǎ wáng sì), που βρίσκεται πλησίον του Σαολίν, στο όρος Σουνγκ 嵩山 (Sōng shān).

Ο σεβάσμιος Σι Γιάν Φο ως ηγούμενος της μονής Φα Ουάνγκ και γνωστός σε όλη την Κίνα για το Φενγκ Σούι, ανακατασκεύασε την μονή και την έκανε ξακουστή με το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.

Δώρισε όλη την προσωπική του περιουσία σε φιλανθρωπίες. Δώρισε πάνω από δύο εκατομμύρια γιουάν για να φτιάξει τις εγκαταστάσεις μιας δεξαμενής και έφερε νερό σε κάθε σπίτι της πόλης Ντενγκ Φενγκ. Δημιούργησε προγράμματα σπουδών και δωρίζει από 5.000 γιουάν για κάθε φτωχή οικογένεια, με σκοπό νέοι άνθρωποι με δυνατότητες να μπορέσουν να τελειώσουν τις σπουδές τους. Έφτιαξε γηροκομείο. Δώρισε 300 εκατομμύρια γιουάν για απολυμένους εργαζόμενους με ειδικές ανάγκες. Κατασκεύασε ένα νέο σχολείο στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές της πόλης Λούογιανγκ, κατασκεύασε μια νέα μονή στην πόλη Λου Σαν 鲁山 (Lǔ shān) της επαρχίας Χο Ναν, ονομάζοντάς την, Φο Τσουάν 佛泉寺 (Fú quán sì) και η λίστα δεν έχει τελειωμό...

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".