Menu
A+ A A-

Μια γενεαλογία κοσμικών δασκάλων Σαολίν

Αξιοσημείωτη γενεαλογία δασκάλων Σαολίν (εκτός της μονής Σαολίν - εντός της πόλεως Ντενγκ Φενγκ) .

Μια γενεαλογία αξιολογότατων δασκάλων Σαολίν ανακαλύπτουμε στην περιοχή Τα Τζίν Ντιέν 大金店 (Dà jīndiàn), αγροτική κοινότητα της πόλης Ντενγκ Φενγκ 登封市 (Dēngfēng shì). Ο προαναφερόμενος οικισμός αποτελεί επίσημα προσδιορισμένος από την κινεζική κυβέρνηση ως "Χωριό των πολεμικών τεχνών Σαολίν", λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι σχεδόν κάθε ενήλικας άντρας εξασκούνταν στις πολεμικές τέχνες Σαολίν. Πολλοί σημαντικοί δάσκαλοι είχαν επιφορτιστεί με την προστασία της περιοχής Τα Τζίν Ντιέν ως "Ιδιωτική πολιτοφυλακή” • χρησιμοποιώντας το Σαολίν Κουνγκ Φου για να υπερασπιστούν τον οικισμό από εισβολείς.

Κατά το τέλος της δυναστείας Τσινγκ 清朝 (Qīng cháo 1644 - 1911) ο μοναχός Σι Γιάν Λο 释延乐 (Shì yán lè) στάλθηκε από τον ναό Σαολίν να αναλάβει ηγούμενος του ναού Τσινγκ Λιάνγκ 清凉寺 (Qīngliáng sì)• θέτοντας τα θεμέλια μιας γενεάς μοναχών του ναού Τσινγκ Λιάνγκ και συγχρόνως μιας γενεαλογίας κοσμικών δασκάλων Σαολίν επιτυγχάνοντας να μεταλαμπαδεύσει το Σαολίν Κουνγκ Φου της δυναστείας Τσινγκ στους μαθητές του .

Μεταξύ των προσωπικών μαθητών του ήταν και οι μάχιμοι μοναχοί Σαολίν, Σι Χανγκ Λιν 释恒林 (Shì héng lín 1865 - 1923), Σι Χανγκ Σαν 释恒山 (Shì héng shān) και Σι Χανγκ Τσουάν 释恒川 (Shì héng chuān). Αργότερα ζητήθηκε από τον δάσκαλο Σι Χανγκ Λιν να αφήσει την μονή Τσινγκ Λιάνγκ και να πάει στην μονή Σαολίν• όπου και ανέλαβε καθήκοντα ηγούμενου του ναού Σαολίν. Ο μαθητής του Σι Μιάο Σινγκ 釋妙兴 (Shì miào xìng 1891 - 1927)• ο οποίος και τον διαδέχθηκε στη θέση του ηγούμενου της μονής Σαολίν, επίσης διδάχτηκε Σαολίν Κουνγκ Φου στον ναό Τσινγκ Λιάνγκ.

Οι τρεις πρώτοι διάσημοι κοσμικοί δασκάλοι και μαθητές του ηγούμενου Γιάν Λο της μονής Τσινγκ Λιάνγκ ήταν ο δάσκαλος Λι Κε Σενγκ 李根生 (Lǐ gēnshēng 1893 - 1962),ο δάσκαλος Χάο Ντε Λι 郝德立 (Hǎo délì) και ο δάσκαλος Τσεν Τιέν Μπάο 陈天宝 (Chén tiānbǎo). Οι περισσότεροι δάσκαλοι από αυτήν την γενεά είχαν επιφορτιστεί με την προστασία της περιοχής Τα Τζίν Ντιέν της πόλης Ντενγκ Φενγκ ως "Ιδιωτική πολιτοφυλακή”. Αυτή η γενεά κοσμικών δασκάλων Σαολίν είναι γνωστή ως “Γενεά δασκάλων Σαολίν της πόλης Ντενγκ Φενγκ”.

Επίσης ο διάσημος ιατρός και δάσκαλος Χάο Σι Τσάι 郝释斋 (Hǎo shìzhāi), γιός και μαθητής του δάσκαλου Χάο Ντε Λι, ήταν κάτω από την διδασκαλία του ηγούμενου Γιάν Λο. Η γενεά αυτή κοσμικών δάσκαλων Σαολίν συνεχίστηκε με τους δάσκαλους Τσεν Τσενγκ Ουέν 陈成文 (Chén chéngwén 1926 - 2006) ο οποίος βραβεύτηκε από τον οργανισμό των πολεμικών τεχνών Σαολίν της πόλης Ντενγκ Φενγκ 少林武术协会 (Shaolin Wushu Association) ως ένας από του “10 παλαιούς δασκάλους της πόλης Ντενγκ Φενγκ” 登封十大老拳师 (dēngfēngshí dà lǎoquánshī), Τσεν Ου Τζινγκ 陈五经 (chén wǔjīng 1927 - 2014) ο οποίος και βραβεύτηκε το έτος 2000 από τον οργανισμό των πολεμικών τεχνών Σαολίν της πόλης Ντενγκ Φενγκ ως ένας από του "10 παλαιούς δασκάλους της πόλης Ντενγκ Φενγκ" 登封十大老拳师 (dēngfēngshí dà lǎoquánshī), Τσεν Τονγκ Σαν 陈同山 (Chén tóngshān), Τσεν Τονγκ Τσουάν 陈同川 (Chén tóngchuān) ο οποίος και βραβεύτηκε το έτος 1999 από τον οργανισμό των πολεμικών τεχνών Σαολίν της πόλης Ντενγκ Φενγκ ως ένας από τους “18 φύλακες Σαολίν” 少林十八金刚 (shàolín shíbā jīngāng), Τσεν Τζιέν Τζόου 陈建周 (Chén jiànzhōu), Τσεν Τσαν Φανγκ 陈占锋 (Chén zhànfēng) και ο διάσημος ηθοποιός και δάσκαλος Σι Σιάο Λονγκ 释小龙 (Shì xiǎolóng).

dengfeng-shaolin

Η γενεά αυτή δημιουργήθηκε στα τέλη της δυναστείας Τσινγκ αντιπροσωπεύοντας σε αυθεντική μορφή το Σαολίν Κουνγκ Φου της δυναστείας Τσινγκ. Η μονή Σαολίν μετά την καταστροφή της, το 1928, έζησε την εισβολή των ιαπώνων στην μονή (1945) • ως μέρος του δευτέρου παγκόσμιου πολέμου καθώς και την μετέπειτα περίοδο του Μάο Τσε Τουνγκ όπου όλες οι μονές και οι ναοί της Κίνας έκλεισαν ύστερα από διαταγή του. Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών η συγκεκριμένη γενεά κοσμικών δασκάλων Σαολίν συνεχίζονταν αδιάλειπτα. Οι περισσότεροι δάσκαλοι αυτής της γενεάς διαδραμάτισαν σημαντικότατο ρόλο όταν οι μοναχοί Σαολίν που επιβιώσαν από την καταστροφή συγκέντρωσαν στην μονή σημαντικούς δασκάλους Σαολίν με σκοπό να επαναφέρουν το Σαολίν Κουνγκ Φου και να συλλέξουν μορφές που είχαν χαθεί.

FaLang translation system by Faboba

Επικοινωνια:

Shaolin Temple Secular Disciple's Union in Greece
Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Ναού Σαολίν

Αθήνα:

Ιπποδάμειας 79 Ίλιον 
Μιάο Ντιέν 妙滇 (Miào diān) 210 2693754 - 694 0075311

Ιάσονος Μαράτου 14 Ζωγράφου
Ιωάννης Καναβός 697 3965266

Θεσσαλονίκη:

Καθολικών 4 (κέντρο, περιοχή Βαλαωρίτου)
Μπαρμπόπουλος Παναγιώτης 690 8769274

Copyright

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.chanwushaolin.org.gr, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της σχολής "Ελληνική Ένωση Κοσμικών Αποστόλων του Nαού Σαολίν".